Δωρεάν Μεταφορικά * Για παραγγελίες άνω των 70€ εως 2Kg

Πόσο καλό μας κάνουν τα όργανα γυμναστικής;

Ιούλιος 25, 2022

Αυτό το άρθρο το αφιερώνουμε στους φίλους μας με σκοπό να τον συμβουλέψουμε για τη σωστή χρήση των οργάνων γυμναστικής, έτσι ώστε να αποκτήσετε σε χρόνο ρεκόρ εξαιρετική φυσική κατάσταση και μάλιστα με βάση το δικό σας ρυθμό και τις προσωπικές σας ανάγκες!

Μηχανήματα που γυμνάζουν χέρια, πλάτη και στήθος

Στην αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε με τις ασκήσεις που αφορούν στο πάνω μέρος του σώματός σας. Ξεκινήστε με την τροχαλία πλάτης (lat machine), το οποίο γυμνάζει του μυς της ωμοπλάτης, αλλά και των χεριών σας. Προσοχή στην ρύθμιση των κιλών: η κίνηση έλξης της μπάρας προς το στήθος και η κίνηση διάτασης των χεριών στη φάση της επαναφοράς, θα πρέπει να ολοκληρώνονται στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνετε, τότε ίσως τα κιλά που έχετε βάλει στο μηχάνημα, είναι πάρα πολλά για τις δυνάμεις σας. 

Θέλει μεγάλη προσοχή στα κιλά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Στη συνέχεια, προβείτε στο pec deck το οποίο θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους θωρακικούς μυς. Και φυσικά μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας με βαράκια και ασκήσεις για τους τρικέφαλους, τους μυς που βρίσκονται στο πίσω μέρος των χεριών. 

Αν δεν θέλετε να αυξήσετε πολύ τον όγκο των μυών σας, τότε θα πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στον αριθμό των επαναλήψεων και τα κιλά που σηκώνετε. Μια σημαντική σημείωση είναι ότι για να διατηρήσετε τον τόνο των μυών σας, θα πρέπει να αυξάνετε σταδιακά τις επαναλήψεις των ασκήσεων, ενώ για να αυξήσετε τον όγκο τους, θα πρέπει να βάζετε όλο και περισσότερα κιλά στο μηχάνημα.


Αεροβική άσκηση με δ
ιάδρομο, στεπ & ποδήλατο

Τα συνηθέστερα μηχανήματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και το αδυνάτισμα, είναι το ποδήλατο, ο διάδρομος και το στεπ. Πρόκειται για όργανα που ενδείκνυνται για την τόνωση του καρδιοαγγειακού συστήματος και την αερόβια άσκηση

Τα μηχανήματα αυτά μειώνουν τη μάζα του λίπους, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Πρακτικά, σας βοηθάνε να κάψετε πολλές θερμίδες και να χάσετε βάρος, αλλά με έναν όρο: θα πρέπει να γυμνάζεστε με αυτά τουλάχιστον 20 λεπτά. Διαφορετικά, καίτε τα σάκχαρα, αλλά δεν ενεργοποιείτε το μεταβολισμό των λιπών κι έτσι θα χρειαστεί να ιδρώσετε περισσότερο για να απελευθερωθείτε από το τοπικό λίπος. Όταν γυμνάζεστε στο διάδρομο ή στο ποδήλατο, μπορείτε να ακολουθείτε να ρυθμίστε το μηχάνημα σύμφωνα με τις δικές σας αντοχές. 

Με τα παραπάνω όργανα μπορείτε να αυξομειώνετε την ένταση της άσκησης, αλλάζοντας την ταχύτητα ή την κλίση. Να θυμάστε ότι ο διάδρομος εγγυάται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης, στο οποίο συμμετέχει και το πάνω μέρος του σώματος, ενώ το ποδήλατο και το στεπ, πέρα από το ότι τονώνουν τη δραστηριότητα της καρδιάς και των πνευμόνων, επικεντρώνουν τη μυϊκή άσκηση στα κάτω άκρα. 

Μην το παρακάνετε με το ποδήλατο: αν προπονήστε σε έντονο ρυθμό ενδεχομένως να τραυματίσετε τα γόνατα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το ύψος της σέλας (δεν πρέπει να είναι χαμηλά) και η στάση της πλάτης. Με το στεπ πραγματοποιείτε ουσιαστικά την ίδιας άσκηση που κάνετε όταν ανεβοκατεβαίνετε μία σκάλα: έτσι, τονώνετε τους γλουτιαίους μυς και τους δικέφαλους των μηρών αλλά και τους κοιλιακούς που σας βοηθούν να διατηρείτε την ισορροπία σας.

Όργανα γυμναστικής "Αντίστασης" για γλουτούς και πόδια

Το χτίσιμο των ποδιών είναι μια σκληρή υπόθεση. Ο πόνος μετά από την προπόνησή τους διαρκεί όλη την ημέρα και θα σας κυνηγά όλη την εβδομάδα. Ωστόσο, ανταμείβει με πολλαπλά οφέλη όπως αύξηση του μεταβολισμού, βελτίωση ορμονικών λειτουργιών και φυσικά προσθέτει τα μέγιστα σε μια συμμετρική διάπλαση που κάνει τη διαφορά. 

Οπότε, αν θέλετε μια καλά ισορροπημένη και πλήρη σωματική διάπλαση, θα πρέπει να δουλεύετε τα πόδια με την ίδια ένταση όπως εσείς και το πάνω μέρος του σώματος, ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρό σας φαίνεται. Παρακάτω, σας αναφέρουμε μια σειρά από ασκήσεις για πόδια που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Ξεκινάμε από μία προθέρμανση 30 λεπτών με το ποδήλατο ή το διάδρομο σειρά έχουν τα μηχανήματα που γυμνάζουν το κάτω μέρος του σώματος, και στη συνέχεια σε αυτά που γυμνάζουν την πλάτη, τα χέρια και τους θωρακικούς μυς. Τα πιο αποτελεσματικά όργανα για τη σύσφιξη των ποδιών και των γλουτών είναι η «πρέσα ποδιών» ή αλλιώς (leg press), μηχάνημα με το οποίο μπορείτε να δυναμώσετε τον τετρακέφαλο, το μυ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού, καθώς και τα καθιστά μηχανήματα απαγωγών – προσαγωγών. 

Μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Το μόνο που αλλάζει, είναι η θέση των ποδιών και η κατεύθυνση της ώθησης. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουμε αργά σ΄αυτά τα όργανα, καθώς η λάθος τεχνική μπορεί να τραυματίσει εύκολα τους μύες. 

Τέλος, με το μηχάνημα για τους γλουτιαίους σας δίνεται η ευκαιρία να σφίξετε τα σημεία όπου εμφανίζεται συχνότερα η κυτταρίτιδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό και η συχνή άσκηση μπορεί να εξαλείψει 100% την κυτταρίτιδα.




Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική